Quantum snelheid

De nieuwste technologische ontwikkelingen breiden zich uit met kwantumsnelheid. Een goed voorbeeld is de volgende kwantumcomputer. Het heeft de rekenkracht van het hele universum. Deze computer bestaat binnen vijf jaar. De kwantumcomputer daarna zal de rekenkracht van parallelle universums hebben.

Enkele andere belangrijke ontwikkelingen zijn:

  • Nanotechnologie
    Nieuwe materialen maken, door het opbouwen van atoomniveau tot een materiaal.
  • Blockchain
    Het nieuwe wereldwijde besturingssysteem, als in: het nieuwe wereldwijde reputatiesysteem voor transacties.
  • Kunstmatige intelligentie (AI) inclusief Deep Learning
    Nieuwe denkrichtingen creëren: AI-computers kunnen zien, luisteren, interpreteren en vertalen dan de gemiddelde mens.

Het is vergelijkbaar met de ontwikkeling van de microscoop, de elektronenmicroscoop en de atoomkrachtmicroscoop. En dat dan in een keer uitvinden. We zijn van een lineair tijdperk naar een exponentieel tijdperk gegaan en gaan nu over op een kwantumtijdperk.

De wereld is quantum geworden: 1, 2, 3, 1000, 10.000.000.000, 10 tot de macht van 23.

Hoe ga je om met zo’n snelheid?

De wereld gaat sneller en sneller. Langetermijnplanning en ouderwetse productontwikkeling (vereisten, ontwerpen, ontwikkelen, testen, leveren) zijn te traag voor deze wereld. Begin te sleutelen. Als je dat niet doet, verlies je. Met knutselen bedoel ik dat je korte cycli nodig hebt voor waardevolle feedback en in staat bent om op tijd te reageren, zodat je niet te laat bent om die waarde te leveren. Als je te traag bent, zullen anderen je verslaan en word je als verouderd beschouwd. “If you snooze, you lose.” Blijf niet denken en praten. Begin!

Knutselmethodieken

Goede voorbeelden van waardevol knutselen zijn: Design Thinking en Lean Startup. Design Thinking is een proces voor het creatief oplossen van problemen, geoptimaliseerd voor uitdagingen met hoge onzekerheid en beperkte bestaande gegevens. Problemen kunnen niet worden opgelost met dezelfde redenering waardoor ze zijn ontstaan. Om een ​​meer geschikte oplossing te creëren, moet het probleem opnieuw worden gedefinieerd. Je hoeft niet alleen Design Thinking te leren, je moet het ook ervaren. Lean Startup heeft de wereld veroverd vanuit Silicon Valley. Lean Startup is een lichtgewicht methode om ittererend een ​​passende product-markt-combinatie te maken voor het product dat u in gedachten heeft. Met de Lean Startup-ideeën kunt u veel effectiever producten ontwikkelen. Organisaties kunnen vandaag de dag zich niet meer zes maanden onderdompelen om een ​​nieuw product te ontwikkelen. Productontwikkeling gebeurt tegenwoordig in continue interactie met de klant. Het hart van Lean Startup is de build-measure-learn-cyclus. Daarnaast spelen concepten als MVP, pivot en innovatie en innovatie-accounting een belangrijke rol. Niet alleen startups, maar ook grotere organisaties, nemen Lean Startup over bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.