Immuunsysteem

Het transformeren van een organisatie in een innovatieve, denkende is erg complex. Als je begint met innoveren, activeer je het immuunsysteem van de bestaande organisatie. Dit creëert antilichamen die innovatie doden. Dit is de reden waarom veel innovatie meestal plaatsvindt aan de randen van het bedrijf, met behulp van methoden zoals Lean Startup en Design Thinking om over te schakelen van procesgericht naar mens- (nodig) gericht denken. Vaak rapporteren deze innovatieteams rechtstreeks aan een business sponsor en met langdurige steun van die sponsor. Ze rapporteren over wat ze geleerd hebben en hun voortgang KPI’s die los staan ​​van de interne politiek, dat is wat werkt.

Enorm transformatief doel

Om deze transformatie aan de gang te krijgen, moet je het doel van de organisatie begrijpen: “the Massive Transformative Purpose“. Met andere woorden, hoe verbeter je de wereld? Een goed voorbeeld is Patagonia.

De missie van Patagonia is: “Bouw het beste product, veroorzaak geen onnodige schade, gebruik het bedrijf om te inspireren en implementeer oplossingen voor de milieucrisis.”

Dergelijke doelen creëren een pull-effect, dat de beste mensen aantrekt om voor u te komen werken. Daarom moet je van beheren (push) naar mobiliseren (trekken). Als je deze aantrekkingskracht kunt creëren, willen mensen emotioneel contact met je maken. Dit is belangrijk en duurzaam. Mensen zullen intrinsiek gemotiveerd zijn om voor je te werken, meer toegewijd te worden en minder snel naar de volgende werkgever te verhuizen.

“Rationaliteit creëert conclusies; emotie creëert betrokkenheid, bereidheid en verandering. “

Korte feedbackcycli

Behalve uw doel, moet u ook uw interne processen beoordelen. Verplaats van eindejaarsrecensies naar OKR‘s (Objective & Key Results: doelstellingen en belangrijkste resultaten). Iedereen stelt zijn eigen doelstelling voor de komende week in volledige openheid en transparantie met het hele bedrijf. Dit is hoe dingen werken bij Google, Intel, LinkedIn, etc. Dit leidt tot meer teambuilding en minder politiek – tot meer leren, meer motivatie en eerdere correctie van fouten. Verplaats van lange feedbacklussen naar korte feedbackloops binnen uw organisatie en uw klanten. Hiervoor kunt u de methoden Design Thinking en Lean Startup gebruiken. Ze zijn ontstaan ​​om een ​​kortetermijnontwikkeling te doen: vandaag een idee, morgen het idee testen met uw (mogelijke) klant / eindconsument. Echte klanten!

Kosten van het experiment

Dankzij de kortcyclische manier van werken (iteraties) zijn de experimentkosten lager dan de kosten van de planning. Met dit mechanisme reduceerde GE de kosten en tijd met 50% tot 75% door Design Thinking en Lean Startup te gebruiken, in vergelijking met de oude manier van methoden voor innovatiedevelopment. De halveringstijd van kennis wordt verkort van 30 jaar tot vijf jaar. In IT werd het zelfs twee jaar. Bijvoorbeeld, in IT, wanneer je jezelf niet verbetert in vier jaar tijd, ben je weg – een beetje overdreven, maar het gebeurt wel.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.