AI kan, vandaag de dag, de identiteit van iemand veranderen in een film of video, in ongeveer 10 seconden.
Er zijn tools die een paar uur van iemands stem scannen en vervolgens elke zin in die stem kunnen vervalsen. Publiceren op open platforms betekent dat er geen poortwachter is – wat geweldig is omdat het censuur (zou moeten) verminderen. Maar omdat mensen meestal vergeten de bron van wat ze lezen te verifiëren, creëert het ook een voedingsbodem voor nepnieuws. #fakenews

Context

Zorg ervoor dat jij je bronnen controleert en dezelfde informatie / hetzelfde object / ding vanuit een ander gezichtspunt bekijkt – om zo open en onbevooroordeeld mogelijk te blijven en iemand anders echt te begrijpen. Dit betekent niet dat je het met diegene eens moet zijn; maar om het standpunt van een ander echt te begrijpen, helpt het om zo objectief mogelijk te zijn.

Natuurlijk zou jij niet iets zomaar kopen van iemand die jou belt. Laat staan met een onbekend of verborgen telefoonnummer. Dus waarom zou je video’s, foto’s en vooral recensies op websites vertrouwen? Wordt vooral alert als er niet wordt uitgelegd in welke context het is opgeschreven of waarvoor het artikel is gemaakt. Bijvoorbeeld, een toename van 50% van woninginbraken in uw omgeving betekent niets. Een toename van 50% van woninginbraken kan een toename van twee tot drie betekenen. Of, in context, kan dit een verhoging betekenen van 2.000 naar 3.000. Dan komen de cijfers in perspectief en weerspiegelen de werkelijke wereld.

Clickbaits

Clickbaits zijn passé. Mensen zijn de koppen beu zoals: “Inbraak in huizen neemt toe met 50%!” Dit is een lege verklaring. Meer en meer mensen zijn op zoek naar langdurige gesprekken en diepgaande artikelen. Zonder de dingen in context te kunnen plaatsen, vloeit de initiële hype – gevoed door dergelijke (kranten-) koppen – snel weg. Het voelt goedkoop aan.

“De mensen die de zaden van wantrouwen zaaien, hebben vrijwel zeker niet uw beste belangen in gedachten,”

Seth Godin

Mensen zoeken een dieper begrip. Er is een publieke honger naar long-form-discussies, waarin mensen echt luisteren en delen. Luister bijvoorbeeld eens naar de podcasts van Joe Rogan (meer dan zes miljoen abonnees).

Reputatie

We hebben allemaal reputatie nodig. En dit verlangen naar oprechte reputatie voedt een onderstroom die sterker en sterker wordt totdat het ons vertrouwen herstelt, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we zien wat we denken te zien. Dit zal niet vandaag of morgen gebeuren. Voor nu lijkt het erop dat we gewoon moeten aannemen dat we worden opgelicht. Te midden van de huidige commotie over nepnieuws, deep fakes en andere sociale media-problemen, zullen mensen met een honger naar long forms een manier vinden om vertrouwen en verbinding te herstellen, omdat we zonder ontwikkeling (groei & bloei) van de mensheid het moeilijk hebben.

Dus, welke reputatie wil jij laten groeien?

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.