AI

We zijn in het tijdperk van data en onbeperkte rekenkracht is binnen handbereik. Daardoor zijn algoritmes in hun element. Ze kunnen helpen bij het filteren van al die gegevens (data) en vormen neurale netwerken om ons te helpen bij het nemen van complexe beslissingen. Dit kan het Black-Box-effect veroorzaken. Mensen vinden het nog steeds moeilijk om software volledig te vertrouwen, laat staan algoritmes. Zullen algoritmes alles in de nabije toekomst bepalen (zoals in de Matrix) of zullen ze onze beste vrienden worden in de nieuwe, steeds complexere wereldor?

Voorspellen

Algoritmes kunnen de sleutel vormen voor nauwkeurigere voorspellingen. Algoritmes kunnen omgaan met meerdere gegevensbronnen (intern en extern), met behulp van verschillende parameters en modellen om de beste resultaten te voorspellen voor bijvoorbeeld bevoorrading en worden nooit moe. Zo wordt AI een best pall van Albert Heijn. De grootste supermarktketen in Nederland gebruikt AI-modellen om de replenishment van hun winkels nauwkeuriger te voorspellen. Het proces van voorraadbeheer en replenishment kan worden verbeterd door big data, AI en Machine Learning te gebruiken. Deze technologieën maken het mogelijk algoritmes te bouwen die voor een betere zichtbaarheid en nauwkeurigheid zorgen. Als gevolg hiervan ontstaat er minder voorraad en is er minder verspilling omdat de excessen van “te veel” of “te weinig” worden verminderd.

Personalisatie

Het idee van personalisatie blijft de sleutel tot duurzaam succes in de toekomst. Tegenwoordig zijn online retailers beter in staat om gepersonaliseerde producten en aanbiedingen aan te bieden met behulp van data-analyse en kunstmatige intelligentie. Algoritmes zijn een zeer geschikte manier om een ​​rijke, hyper-gepersonaliseerde winkelervaring te creëren. Fysieke retailers die ook online aanwezig zijn en hun gegevens uit alle bronnen kunnen integreren, hebben een voorsprong. Het is geen gemakkelijke manier, omdat u voortdurend moet pivoteren en tweaken om de AI voor u te laten werken en aan de behoeften van uw doelgroep tegemoet te komen. Maar wanneer het goed wordt gedaan met een gezonde dosis volharding, is succes aanstaande. Dit succes leidt tot betere betrokkenheid, retentie en loyaliteit op de lange termijn.

Check de hele “Innovatie in Retail”-serie: 1. AI, 2. IoT, 3. Digital Twin, 4. Voice, 5. Cyber Security.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.