Voorstellen dat het mogelijk is

“De moderne computertechnologie heeft met succes een opwindende en baanbrekende weg gecreëerd die leidt naar een toekomst waarin alles wat de mens voorziet mogelijk is.”

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) helpen de mensheid in die richting te gaan. VR geeft je een (leer) ervaring in een compleet andere wereld. AR kan je directe omgeving verrijken, wat je een (leer) ervaring kan geven terwijl je met de omgeving communiceert. Een marktplaats die er echt goed in is om alles mogelijk te maken, is de gamingindustrie. Denk aan games zoals Pokémon Go (AR) en Beat Saber (VR). De volgende stap is om een ​​breder publiek te krijgen van het gebruik van deze technologie.

Verder vereenvoudigen

Het belangrijkste om AR- en VR-technologie tot een doorbrekend succes te laten zijn, is dat we het verder moeten vereenvoudigen. Mobiele telefoons zijn een goed voorbeeld. Ze waren slechts een apparaat om elkaar te bellen en werden (mede dankzij de geboorte van de iPhone) een computer op zakformaat. Dit geeft deze telefoontjes de mogelijkheid om soepel te werken als een AR- of VR-apparaat. Ook kunnen ze hun functies zoals locatie & camera in AR en VR gebruiken, om de ervaring nog groter te maken dan vroege AR en VR mogelijk maakten. Daarnaast is netwerkconnectiviteit belangrijk. Omdat we allemaal overal verbonden zijn, met voldoende bandbreedte om voldoende snelheid te leveren, worden de mogelijkheden voor je ervaring eindeloos.

AR groter dan VR

Momenteel komt VR vaker voor in vergelijking tot augmented reality. Maar ik geloof dat dit de komende jaren snel zal veranderen. Waarom? Omdat industriële verticals ook deze technologieën toepassen. AR komt dan veel vaker voor, omdat het de directe omgeving verrijkt. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud aan een vliegtuig. De AR kan je zicht verrijken met relevante informatie, slijtage aangeven die het blote oog niet kan zien en je helpen niets te vergeten.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.