Software is de wereld aan het opeten

Elk bedrijf is een softwarebedrijf aan het worden. Een voorbeeld zijn autobedrijven. Hun voertuigen transformeren zich van een stuk hardware naar een app op wielen (updates elke 1 tot 2 weken). Vraag maar aan iemand met een Tesla als je hier meer over wilt weten. Ook in de voedingsmiddelenindustrie is software een bloeiende business. Zoals bijvoorbeeld bij Unilever: ze zijn bezig met het printen van voedsel via 3D-printen. Allerlei afdelingen en functies worden meer en meer digitaal, algoritmisch en softwaregestuurd.

“Software is de wereld aan het opeten”, Marc Andreessen.

Volgende stap

AI zorgt voor betere AI. AI gaat van analyse AI, naar AI door creatieve activiteiten zoals kunst, naar intuïtieve AI. Deze laatste stap is belangrijk, want dit levert oplossingen op die we niet kunnen bevatten. Dit vereist een compleet andere manier van kijken naar uw organisatie en productinnovaties. Hoe kun je gaan werken aan oplossingen die niemand kan bevatten? Pas je aan naar de “AI first” manier van denken. Je begint met de mogelijkheidsruimte: AI. Denk dan aan de hardware, die een afgeleide is van de eerste stap.

Word een tuinman

Een tuinman, omdat AI betere AI zal creëren. We moeten van een programmeur, naar een tuinman evolueren. We creëren de context waarin dingen kunnen ontstaan. Daarom moeten we de controle loslaten. Controle binnen de organisatie en beheersing van technologie. Zoals gezegd in een eerdere paragraaf, vereist dit een compleet andere manier van kijken naar uw organisatie en productinnovaties.

“AI zorgt voor betere AI.”

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.